Să spunem că B e puțin diferit. Pentru toate întrebările de la OK Cupid, puteți specifica rolul acestora în viața dumneavoastră, de la irelevant la obligatoriu.

E printre cele mai mari site-uri de dating din SUA. Ca mai toți de la site, am terminat matematica și cum deja știți, suntem faimoși pentru viziunea analitică asupra iubirii. Îl numim algoritmul potrivirii. Algoritmul Ok Cupid ne ajută să aflăm dacă doi oameni ar putea ieși la o întâlnire. Întreaga noastră afacere se bazează pe el.

dating matematică

Nu are de ce să fie pretențios. În această lecție voi explica cum am creat și cum folosim acest algoritm special.

Matematică

Care e importanța algoritmilor? De ce există de fapt? Rețineți una dintre frazele folosite anterior: sunt căi sistematice spre rezolvarea unei probleme, și, după cum știți, calculatoarele excelează la astfel de procese.

dating matematică

Un computer fără algoritm e practic un teanc de hârtii costisitor. Și cum aceasta sunt esențiale vieții de zi cu zi, algoritmii sunt pretutindeni. Matematica folosită de algoritmul nostru e surprinzător de simplă. Constă în adunare, înmulțire și câteva operații cu radicali.

Dificultatea întâlnită la dating matematică lui a constat în felul în care ceva misterios, ca atracția umană, poate fi transformată în ceva procesat de calculatoare. Întâi am avut nevoie de date pentru a potrivi oamenii, ce erau apoi prelucrate de algoritm.

Je ne t'ai pas vue depuis si longtemps [Как .

Cel mai bun mod de a le obține de la oameni e pur și simplu să întrebi. Astfel, doi oameni cărora le plac filmele de groază ar fi un cuplu mai bun decât cineva căruia-i plac și altcineva căruia îi displac. Am realizat asta din timp și am decis că aveam nevoie de mai multe detalii la fiecare întrebare.

Am rugat oamenii să specifice nu doar propriul răspuns, ci și cel dorit de la partener. A funcționat bine, dar aveam nevoie de încă o dimensiune.

Account Options

Unele întrebări oferă mai multe detalii decât altele. Cum nu toate lucrurile pot fi evaluate la fel, am adăugat un aspect final datelor.

  1. Нет, одиннадцать _тридцать_, я не хочу вставать раньше, чем необходимо.
  2. Сегодня тележка нам не потребуется, - обратился отец к Линкольну.
  3. Datând un bărbat american asiatic
  4. Мы очень любим .
  5. Christian Rudder: Sistemul OKCupid: Matematica dating-ului online - Christian Rudder | TED Talk
  6. Errumaniera - Inside OKCupid: The math of online dating - TED | Amara

Pentru toate întrebările de la OK Cupid, puteți specifica rolul acestora în viața dumneavoastră, de la irelevant la obligatoriu. Deci la fiecare întrebare, algoritmul dispune acum de trei lucruri: răspunsul dumneavoastră; apoi, cum doriți ca posibila pereche să răspundă, și, în final, importanța întrebării pentru dumneavoastră.

Cu aceste informații, OK Cupid poate stabili dacă doi oameni se potrivesc.

Словом, мне пора уходить, и это подтверждается многими факторами.

Algoritmul preschimbă numerele în rezultate. Uitați un exemplu practic: să vedem cum putem dating matematică vă potrivim cu o altă persoană, să zicem B. Rata compatibilității cu B depinde de întrebările răspunse în comun. Uitați cele două întrebări exemplu. Adică sunteți foarte îngrijit. Sunteți îngrijit, și doriți ca și celălalt să fie așa.

Să spunem că B e puțin diferit. Să calculăm toate acestea. Apoi, algoritmul efectuează două operații simple. Prima calculează în ce măsură v-a mulțumit răspunsul lui B, adică, numărul posibil de puncte obținut de B pe scala dumneavoastră.

Destinat adulților peste 17 ani Adăugați în lista de dorințe Instalați Traduceți descrierea în română folosind Google Traducere?

Ați menționat că răspunsul dat de B la prima întrebare legată de dezordine contează foarte mult. Valorează deci 50 de puncte și B a răspuns corect.

A doua întrebare valorează doar 1, fiind puțin importantă, iar B dating matematică răspuns greșit. Deci răspunsurile lui B valorează 50 de puncte din Destul de bine. A doua întrebare verificată de algoritm e cât de mult l-ați mulțumit pe B. Pentru B răspunsul la prima întrebare valorează un punct și 10 la cea de-a doua.

Din cele 11 puncte, adică 1 plus 10, ați obținut 10, mulțumindu-vă reciproc la a doua întrebare. Nu e deloc rău.

Berrikuspenak

La urmă se obține un singur număr pentru ambii parteneri din cele două procentaje. Pentru asta, algoritmul vă înmulțește scorurile, apoi extrage un radical de ordin n, unde n înseamnă numărul întrebărilor. Sau expresia matematică a fericirii determinată de ceea ce cunoaștem deja. De ce folosim înmulțirea și nu extragem radical din media celor două punctaje? Formula se numește medie geometrică, dating matematică mod bun de a combina valori numerice extinse reprezentând proprietăți diferite.

Clasa pregătitoare

Ideală pentru compatibilitatea romantică. Aveți mulțimi variate și tone de informații despre filme, politică, religie, practic despre orice. Acest lucru se înțelege chiar și intuitiv.

dating matematică

Mai adăugăm o mică corecție marginii de eroare, dacă avem, să zicem, un număr mic dating matematică întrebări, ca în exemplu, și suntem practic gata. Atunci când OK Cupid combină doi oameni, se urmează pașii menționați. Întâi se adună informația denise laurel dating istoric răspunsurile date, apoi vi se compară alegerile și preferințele cu cele ale altora, prin procese matematice simple.

Abilitatea de a transforma date reale în ceva ce poate fi utilizat de un microcip este, cred eu, cea mai importantă aptitudine a cuiva în ziua de azi. Așa cum folosiți fraze pentru a relata ceva, folosiți algoritmi pentru a povesti ceva unui computer.

dating matematică

Învățând limbajul, vă puteți împărtăși poveștile. Sper ca asta să vă fie de ajutor.